افزودنی ‏ها، ویتامین ‏ها و رنگدانه ها در تولید خوراک آبزیان

افزودنی ‏ها، ویتامین ‏ها و رنگدانه ها در تولید خوراک آبزیان

افزودنی ‏ها، ویتامین ‏ها و رنگدانه ها در تولید خوراک آبزیان

در سال های اخیر به دلیل افزایش تولید خوراک آبزیان و در نتیجه بالا رفتن میزان مصرف قزل آلای رنگین کمان، تنوع در ارائه محصولات مختلف چه در عرضه ماهی و چه در شیوه تولید خوراک اکسترود بیشتر شده است. با توجه به استقبال عمومی از فیله و بافت ماهی خوش رنگ تر و جذاب تر باعث شده تا بسیاری از خوراک های آبزیان تحت عنوان‏‌های ویژه یا رنگدانه‌‏دار عرضه می‌شود.

استفاده از رنگ‏دانه ها در مبحث صادرات خوراک نیز اهمیت ویژه‌‏ای دارد. همچنین پرورش دهندگان داخلی نیز در سال های اخیر به دلیل تولید ماهی قزل آلای به اصطلاح عمومی سالمون شده یا قزل آلای صورتی، از خوراک‌‏های رنگدانه دار یا حاوی افزودنی‏‌های خاص استقبال می کنند.

در برخی تولیدات خوراک آبزیان از ویتامین‏ها، مکمل‌‏های معدنی و ریزمغذی‏ ها استفاده می‏‌شود که نقش مهمی در کیفیت محصول نهایی و جلب رضایت مشتری دارد. مکمل‌ها با داشتن انواع عناصر غذایی و معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی و غیره باعث تقویت ماهی در برابر عوامل بیماری‌‏زا و پاتوژن‌‏ها می‏شود. عناصر معدنی همانند مولیبدون وکبالت در بهبود بهره‏‌وری هضم ماهی و تقویت دستگاه گوارش قزل آلای رنگین کمان نیز بسیار عملکرد خوبی دارد. عناصری مانند کلسیم و آهن مهم‌ترین نقش را در کیفیت بافت و استخوان دارا هستند.

ویتامین‏ ها نیز در بهبود عملکرد رشد ماهی نقش بسزایی دارند. ویتامین C با تقویت فاگوسیتوز‏ها دستگاه ایمنی را در برابر بیماری‏‌های ویروسی تقویت می‌کند و همچنین آسکوربیک اسید (ویتامین C) با افزایش عملکرد آنزیم‏‌ها در سنتز سلولی باعث رشد بیشتر عضلات و جلوگیری از اکسیداسیون سلولی قزل آلا می‏‌شود. در مواقعی عدم بهره‌گیری از ویتامین C درخوراک باعث بدشکل شدن استخوان‏ها و عضلات ماهی ( لوردوزیز و اسکولیوزیز) و ستون فقرات می‏شود.‌

در مورد وجود ویتامین E در جیره‏ خوراکی قزل آلای رنگین کمان، منجر به تقویت ایمونوگلوبین‏ ها، سیستم ایمنی و افزایش انباشت پروتئین و لیپید در بافت ماهی می‌شود. ویتامین B در کیفیت ظاهری و پوست ماهی، سوخت و ساز، رشد، سیستم عصبی، سنتز اسیدهای چرب خوراک ماهی و تولید مثل مهمترین نقش را دارد. البته ۱۲ نوع از ویتامین های گروه ب در خوراک آبزیان استفاده می شوند. برای مثال کمبود ویتامین B3 یا همان نیاسین باعث کاهش اشتها و غذاگیری ماهی و تیرگی پوست می‏‌شود.

ازین رو در تولید خوراک پرشین فید تلاش می‏‌شود تا با بکارگیری تمامی ویتامین های ضروری، مواد معدنی، ریزمغذی‌‏ها، رنگدانه ‏ها و سایر مکمل ‏ها، جیره غذایی کاملی را در اختیار پرورش‏دهندگان و مشتریان گرامی قرار گیرد تا بروز مشکلات تولید و عرضه ماهی به حداقل برسد. درصورت داشتن هرگونه پرسش در خصوص کیفیت خوراک یا اطلاع از ماده مغذی یا ویتامین مورد نظر در جیره با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *